“Yeşil Bayrak” Artık Maya’da

Maya Okulları İncek Yerleşkesi’nde 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okul öncesinden başlayıp ortaokul sona kadar olan öğrencilerimizde çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma bilinci oluşturabilmek amacıyla uygulanan Eko-Okul programı çalışmaları iki yıldır tüm hızıyla gerçekleştirildi. Yıl boyunca çevreye karşı duyarlılıklarını her fırsatta gösteren, sergileyen öğrencilerimiz bu süreci bütünsel bir okul faaliyetine dönüştürdüler. Bu yoğun ve etkili çalışmaların sonucunda da okulumuz uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen “Yeşil Bayrak” ödülünü almaya hak kazandı.

Gayretli çalışmaların taçlandırıldığı “Yeşil Bayrak” Ödül Töreni 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Cer Modern Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eko Tim öğrencilerimiz uluslararası sertifikalarını ve yeşil bayraklarını Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya’dan aldılar. Bu gurur dolu töreni bizlere yaşatan Eko Tim öğrencilerine, tüm duyarlılıklarıyla çevreye her zaman örnek olan “Maya”sı tutmuş öğrencilerimize ve bu sürecin her aşamasında yardımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.