ÇOCUKLUĞA VEDA GENÇLİĞE MERHABA

Zordur kendinizi en yalın, en masum, en saf hissettiğiniz çocukluğunuzla vedalaşmak. Büyüdüğün zaman bile yüzünde tebessüm oluşturacak paha biçilmez, geri dönmesi mümkün olmayan yıllardır. Sürekli bir değişim ve gelişimin içindedir insanoğlu belki de ama en meraklı, en hevesli yolculuklardan biridir çocukluktan gençliğe geçiş. Beklentisi en yüksek eğitici olan hayat ile tecrübelerinizi de bavulunuza alarak hevesli, meraklı, telaşlı doludizgin bir yolculuğa çıkarsınız yetişkinliğe doğru. Her yıl olduğu gibi bu yılda böyle devinimsel bir yolculuğa hazırlanan Maya Okulları 7. Sınıf öğrencileri öğretmenlerinin katkıları, velilerinin ilgi ve alkışlarının desteği ile geleneksel “Çocukluğa Veda Gençliğe Merhaba” etkinliğinde unutulmaz bir dizi etkinliğe imza attı.
Çocukluk anıları, yaşanmışlıklar hiçbiri aklımızdan çıkmaz. Hayatımıza hep yön verir. Zaman zaman aklımıza gelir düşünürüz, çocukluğumuzu, ilk gençlik yıllarımızı. Anıların birçoğu silinmiş gibi görünse de kimi zaman bir şarkı ile kimi zaman bir nesneyle bizi yakalar ve geçmişe döndürüp o günleri hissettirir. 7. sınıf öğrencileri 30 Kasım Cuma akşamı kendi çocukluklarına yavaş yavaş veda edip gençliklerine merhaba derken bizleri çocuk olduğumuz, genç olduğumuz tam kaç yaşında olduğumuzu hatırlayamayacağınız kadar eski yıllara götürmeyi hedeflediler. Çocukluğumuzu doyasıya yaşadığımız, oyunlar oynadığımız, hayaller kurduğumuz, dış dünyadan bihaber kendi dünyamızda yaşadığımız zamanlara yani 90’lı yıllara. Susam Sokağı, mavi okul önlüğü, leblebi tozu, Tombi, meybuz, Barış Manço, Şirinler, salça ekmek, yakar top, saklambaç, yerden yüksek, misket, taso, Turbo sakız, Super Mario, bisiklet, Tetris, Hugo, kupon biriktirerek alınan ansiklopediler, Bizimkiler, maketler, kağıttan kıyafet giydirilen bebekler, bize dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlayan Tsubasa, Macarena dansı, Yonca Evcimik, Harun Kolçak, Burak Kut ve Kenan Doğulu ve daha niceleri… Şarkıları, şakaları, makyajları, saç modelleri, kostümleri, dansları ve her şeyden önemlisi anılarımızla bizi buluşturdular.
Dansın enerjisini 90’lı yıllardaki şarkılarla valsin asaleti ile birleştiren; kostümleri, makyajları ile o döneme damgasını vuran step dansını sergileyerek hepimizi eğlendiren; Grease müzikali ile bizleri daha da uzak ve romantik günlere götüren; 90’lı yılları yanı başımıza getiren şakaları ile bizleri eğlendiren, o döneme damgasını vuran drama gösterisini sergileyen; seslendirilen şarkılar ile kulaklarda 90’lı yıllara ait hoş tınılar bırakan öğrenciler; velileri ve öğretmenlerinden övgü dolu alkışlar aldı. Etkinlik öncesi düzenlenen kokteyl eşliğinde gezilen sergide öğrencilerin yapmış olduğu birbirinden yaratıcı resimler de oldukça beğeni topladı. Öğrencilerimize hayatlarının bu özel ve tecrübe yüklü döneminde başarılar diliyor, etkinlikte emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.