Yaşayan Değerlerimiz

Köklü bir ulusun, bir halkın kültürel geçmişinin ortak değerlerini, inançlarını; bugün bile işlerliğini, canlılığını, etkinliğini koruyan kimi kültürel öğelerini bugünle geçmiş arasında bağlantı kurarak anlatmak amacıyla, 10. sınıf öğrencilerimiz bizlere yaşayan değerlerimizden bir demet sundular. Kültürün, toplumsal yaşamın bireyler ve gruplar arasındaki ilişkilerin düzenli bir biçimde sürdürülmesinde bireyler arası ilişkilerin devamlılığında başat rol oynadığı gerçeğinden yola çıkarak yaptığımız bu etkinlikte öğrencilerimizin sergilediği performans göz doldurdu. Eğlenceli, eğlenceli olduğu kadar da hüzünlü anların yaşandığı gösteride öğrencilerimizin odak noktaları, hayatımızdaki iki geçiş dönemi olan doğum ve evlenmeydi. Sunumlar, oyuncalar, röportajlar ve kısa film ile şekillenen gösterinin sonunda öğrencilerimiz davullarla bir gösteri yapıp gerçek bir kına gecesini de bizlere yaşattılar. Biz de böylesi güzel bir çalışmayı gönülden yapan öğrencilerimizi kutlar, geçmişine sırt çevirmeden geleceği şekillendirecek gençlerimize hayatta başarılar dileriz.