Tiyatroya Seyirci Kalma, Seyirci Ol!

Tiyatro, bireyde estetik sanat anlayışı geliştirmenin yanında toplumu bilinçlendirme konusunda en önemli sanat dallarından birisidir. Yaşamla doğrudan örtüşebilen tiyatro, gerçekte yaşamın kendisi gibidir. Sahne, hayattır.
Ünlü İngiliz deneme yazarı W. Hazlitt “Hayatın bir örneği olan sahnede, aktörler insanlığa ayna olurlar. Biz kendimizi onlarda görürüz. Onlar bize ne olduğumuzu, ne olmak istediğimizi, ne olmaktan korktuğumuzu gösterirler. Tiyatrosu olan memlekette kötülükler, hatalar sürüp gitmez.” diyerek tiyatronun; insana insanı anlatan, yeni bakış açıları kazandıran, toplumsal gelişmeye katkı sağlayan en önemli sanat dallarından biri olduğuna dikkat çekiyor.
1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü de 1961’de aldığı bir kararla her yıl 27 Mart tarihini “Dünya Tiyatrolar Günü” ilan ederek tüm dünyanın dikkatini tiyatroya çekmek istemiştir.
İşte bu kapsamda ülkemizde her yıl 27 Mart kutlamaları çerçevesinde tiyatrolar sahnelenmektedir. İzmir’de Gelişim Koleji’nin ev sahipliği yaptığı “Kısa Oyun Festivali”ne okulumuz Drama ve Halk Dansları Topluluğu katılım sağladı.
Ankara Maya Okulları Oran Yerleşkesi “Drama ve Halk Dansları Kulubü”nün yirmi dört kişilik kadrosunun sergilediği “Sırça Köşk” adlı oyunumuz ;
“En İyi Yazar”,
“En İyi Yönetmen”,
“En İyi Oyun” ödüllerini kazanırken öğrencilerimizden Elif Bade Kılıç ve Nazlı Kök de “Umut Vaad Eden En İyi Oyuncu” ödüllerine layık görüldüler.
Emekleri için başta kulüp öğretmenlerimize ve sahne performanslarıyla bizleri gururlandıran öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.