Sunay AKIN, Bir Anka Kuşu Kondu Yüreklere

Bilerek mi gidiyordun, gitti mi gider, çağırsan gelmez, gelse kalmaz, kalsa da yetmez demişti Sayın Sunay Akın ve dediği gibi yetmedi onlu dakikaların yarattığı keyifli zamanın bitişindeki hüzünle tanışırken bizi tebessüm ettiren içtenliği. 20 Ekim Perşembe günü, Sunay AKIN ile Haydi MAYA Söyleşmeye başlıklı söyleşimizde bir araya geldik. Hafızalarımızda yer eden, geçmiş-an-gelecek kurgusallığında şekillenen, sürprizlerle güzelleşen, samimiyetle derinleşen söyleşimizde; değerli yazarımızın anılarıyla karşılaştık. Ceplerine doldurduğu renkli kumaş parçalarıyla dünyayı cebinde taşıyan,  Süpermen olabilmek için girilmedik telefon kulübesi bırakmayan, kâğıttan yaptığı gemicikleri yağmur suyundan okyanuslara, derelerden göllere suların yüzüyle tanıştıran, ilk şiirini gardıroptaki bir askıya yazıp ona, “üşümüyor musun?” diye soracak kadar da ince ruhlu olan, Ay’daki insanı görürüm umuduyla senelerce terastan gökyüzüne bakan, futbolda doksan dakika arkadaşlarına sırt çevirmeyen tek oyuncu olduğu için kaleciliğe sevdalanan bir koca yüreğin öyküsüydü söyleşimiz. Kıymetli yazarımızla keyifli bir sohbetin içine koyulduğumuz,  nasıl geçtiğini anlayamadığımız, gülerken hüzünlendiğimiz bir söyleşinin içinden sesleniyoruz sizlere. İlgi çekici hayat hikâyesini, tecrübelerini, gençlere bugün ve yarına dair olan tavsiyelerini dinlediğimiz; içimizden gelen tüm sorularımızı sorduğumuz ve cevap bulduğumuz, çok anlamlı ve kıymetli bir zamana şahitlik yaptığımız söyleşide öğrencilerimize kıymetli katkıları için Sayın Sunay AKIN’a , organizasyonda emeği geçen öğretmenlerimize ve katılımlarından dolayı  öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

“Çay bardağında

Bırakılan dudak payı