Portakal Suyu Hazırlama Keyfi

23.03.2017 Perşembe günü aile katılımı etkinliği için okulumuza davet ettiğimiz Tohum sınıfı velilerimizden Gülşah Çetintürk öğrencilerimiz için portakal sıkma etkinliği hazırladı. Temizlik konusuna dikkat çekmek amacıyla ön hazırlık olarak her öğrencimiz ellerini yıkadıktan sonra etkinliğe geçildi. Sıkma işlemine hazırlık için velimiz portakalları ikiye kestikten sonra ‘bütün-yarım’ kavramlarına öğrencilerin dikkatini çekti. Öğrencilerimiz sırayla portakal sıkma işlemini gerçekleştirip hazırladıkları portakal suyunu bardaklarına kendileri doldurdu. Bu sırada taze sıkılmış portakal suyu içmenin sağlığımız üzerindeki olumlu etkileri konuşularak işlem görmüş meyve suyu içerken daha dikkatli olunması konusunda öğrenciler uyarıldı.  Öğrencilerimiz ikindi kahvaltısında portakal sularını afiyetle içerken, bir yetişkin işini başarmanın hazzını yaşama mutluluğuna eriştiler. Bu eğlenceli ve öğretici etkinlik için velimiz Sayın Gülşah Çetintürk’e teşekkür ederiz.

30
Mar
2017