Özel Maya Okullarında Çocuklarla İletişim Kurma Sanatı Konuşuldu

Eğitimde farklı uygulamaları ile öne çıkan Maya Okullarında yeni çağın çocuklarıyla iletişim kurma sanatı konuşuldu. Ülke çapındaki eğitimci ve eğitim yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde “oyun terapisi ile çocuklarla iletişim kurma sanatı” konuşuldu. Özel Maya Okulları Kurucusu Prof. Dr. Sayın Ziya SELÇUK, oyunun doğasını ve çocuklarla iletişimdeki anahtar bileşenlik görevlerini anlattı. Uzman Klinik Psikolog Sayın Birgül EMİROĞLU ise çocuklarla oyun oynama ve bu yolla çocuklara terapi yapma tekniklerini paylaştı. Seminerin en dikkat çekici bölümü ise katılımcı eğitimcilerin vaka çalışmalarında aktif rol alarak role girmeleri, çocuk olmaları, oyun oynamaları ve oyunla terapi tekniklerini uygulama fırsatı bulmaları oldu.  Davranış, konuşma ve iletişim bozukluklarını düzeltme, özgüven, odaklanma ve sorun çözme becerilerini güçlendirme gibi çocukların yaşamında önemli etkileri olan oyun terapisi tüm detayları ile ele alındı. Tüm katılımcıların mesleki gelişimlerine olumlu katkıları olduğunu belirterek ayrıldığı seminerde Maya Okulları bir öğretmen akademisi ne dönüştü.

Şub