Özel İncek Maya Okulunda Öğretmenler Günü Coşkusu

Özel Maya Okullarının her türlü vasfından önce “öğretmen” olan sayın yöneticilerimizin, değerli öğretmenlerimizin, sevgili konuklarımızın ve biricik öğrencilerimizin katılımlarıyla kıymetli öğretmenlik mesleğinin en anlamlı günü coşkuyla kutlandı.

Törenimiz uzun yıllar aşkla, fedakarlık ve adanmışlıkla insan yetiştiren, gelecek nesillere yön vermek için ter döken yüce mesleğin onuru ve gururu ile aramızdan ayrılan başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere elleri öpülesi tüm öğretmenlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. İlk-Ortaokul Müdürümüz Sayın Fatma HANLI’nın “öğretmen” kimliği ile bizimle hayatı paylaşan; bize hayatı öğreten, birey olma çabasında yol gösteren tüm meslektaşlarına ve öğrencilerimize seslendiği açılış konuşmasının ardından öğrencilerimizin bizleri duygulandıran drama oyunu, her öğrencisinin derdine çare arayan, kendi saçtığı ışıkla öğrencilerine yardım eden bir öğretmeni canlandırmalarıyla gerçekleştirildi.

Anne baba olmadan çocuk sahibi olan, gelecek nesillere ruh, dokunduğu her insana anlam katan, hayatın sözlükte bulunanların dışındaki anlamlarını fark ettiren, “Taşların Şairi” Mimar Sinan, “gönüllerin tahtı” Yunus gibi sanatını ustalıkla konuşturan, yurdun umudu, kalpleri vazife aşkıyla dolu değerli öğretmenlerimizden oluşan öğretmen korosu ile devam eden törende 4A sınıfı ve 5A sınıfı öğrencilerimizin söylediği marşlar izleyenleri duygulandırdı.

Günün önem ve coşkusuna yakışır solo ve koro marşlar ve şarkılarla teşekkür edildi “hayat” eserinin başyazarları olan, bilginin aydınlığı ile ulusun her bir ferdini saran, ülküleri her daim yükselmek ve ileri gitmek olan, Ata’nın bayrağını yılmadan taşıyan ve taşıyacak nesiller yaratan kıymetli öğretmenlerimize.

Başöğretmen Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir, öğretmenden eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanamamıştır.” Sözünden hareketle geleceğe ışık tutan, bilgiyi öğretmekten ziyade insanlığı öğreten, her şeyden önce eğitimci ünvanını taşıyan fedakar, sabırlı öğretmenlerimiz… Sizler sevgi elçilerisiniz. Sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barışın simgesisiniz, övgülerin en güzeline layıksınız.

Vatanın her yerinde öğrencileriyle birlikte erdeme, ilme ve yüreğe yelken açan tüm değerli öğretmenlerimizin günleri kutlu olsun.