Özel İncek Maya Okulları Okul Öncesi ve İlkokul Birinci Sınıf Öğrencileri Oryantasyon Etkinliği

Özel İncek Maya Okulları  okul öncesi öğrencileri 8 Eylül Perşembe, ilk okul birinci sınıf öğrencileri ise 9 Eylül Cuma günü düzenlenen  oryantasyon programıyla okula merhaba dediler.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Özel İncek Maya Okulları’nda anasınıflarına ve İlkokula başlayacak öğrencilerimizin ilk okul günlerinde okullarını ve sınıflarını tanımaları, öğretmen ve arkadaşlarıyla eğlenceli etkinliklerle okul yaşamlarının ilk anılarını oluşturmaları sürecinde düzenlenen yapılandırılmış oryantasyon etkinlikleri gerçekleştirilirken, velilerimize yönelik bilgilendirme semineri  düzenlenmiştir.

Öğrencilerimizin oryantasyon programı   girişi kapısında onlar için düzenlenen eğlenceli bir karşılama, yaka kartlarının takdimi ve veli dosyalarının teslimi süreci ile devam etti.  Takiben “Maya’da İlk Günüm” fotoğraflarını çektiren, el boyama standlarını ziyaret eden öğrencilerimiz velilerinin ve öğretmenlerinin  eşliğinde  sınıflarına geçiş yaptılar.  Miniklerimiz , okula uyum sürecinde, branş öğretmenleriyle buluştukları sınıflarında  görsel boyama çalışmaları, müzikli  drama etkinlikleri,  çeşitli sportif oyunlar gibi eğlenceli faaliyetlere katılırken  velilerimize yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme seminerinde,  okul yöneticilerimiz ve okul psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimimiz  tarafından okul uygulamaları ve oryantasyon sürecindeki veli rolleri konulu paylaşım ve sunumlar gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin oryantasyon, velilerimizin bilgilendirme seminerinin ardından, Mayalı okul öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerimiz drama ve müzik öğretmenlerinin eşliğinde hazırladıkları  “Maya Adası, Mutluluk Yuvası” adlı müzikli drama gösterilerini sergilediler.

Öğrencilerimizi,  “Maya” çatısı altında buluştukları “ilk” okul gününde  gerçekleştirdikleri etkinlikler ve sergiledikleri performanslarından dolayı tebrik ediyor, katılımları ve kıymetli emeklerinden dolayı veli ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.