OKUL ÖNCESİ YUVA TEMASI GEZİSİ

Mayalı Minikler “Yuva” Teması Kapsamında Neşeli Köy Tepetaklak Ev Gezisinde
Okul öncesi öğrencilerimiz 15 ve 16 Kasım tarihlerinde “Yuva” teması kapsamında Tepetaklak Ev’e gezisine katılım göstermişlerdir. Gezi öncesinde öğrencilerimizle “Tepetaklak ne demek?, “Bir ev nasıl tepetaklak olabilir?” gibi yaratıcı sorularla gezi düzenlenecek mekana ilişkin merak uyandırıcı bir sohbet gerçekleştirilmiştir. Okuldan büyük bir heyecanla servislere binerek ayrılan öğrencilerimiz için tepetaklak evin dış mimarisini şaşırtıcı ve lgi çekici olmuştur. Tepetaklak Ev’in içine girdiklerinde ise şaşkınlıklarını gizleyememişlerdir. Her odayı ayrı bir merak ve dikkatle incelemişlerdir. Yuva teması ve tema farkındalık kavramı olan “sorumluluk” çalışmalarına yönelik olarak evin odaları, odalarında bulunan eşyalar, bu evde yaşanabilseydi yaşayanların düz evlerde yaşayan insanlardan farklı olarak ne gibi sorumluluklarının olacağı, yine bu evde yaşansaydı sorumlulukların yerine getirilmesi için neler yapılması gerektiğine ilişkin bulundukları ortamda paylaşımda bulunma fırsatı edinmişlerdir. Evin içerisinde yer alan mutfak, salon, yatak odası, banyo ve oyuncak odasında yer alan eşyaları dikkatle inceleyen öğrencilerimiz, odaların dekorasyonunu yapmaları istendiğinde neler yapabileceklerine ilişkin düşüncelerini de arkadaşları ile paylaşmışlardır.
Öğrencilerimiz evin içerisinde keyifli gözlemler yaptıktan sonra temiz hava ve yeşil alanda yürüyüş gerçekleştirmişlerdir. Yürüyüş sırasında hayvan dostları ile vakit geçirme fırsatı elde etmiş, kaz, ördek, tavuk, horoz, hindi, eşek ve atı yakından görmüşlerdir. Atı ve eşeği saman yerken, horoz ve tavukları da samanların arasında yemlerini ararken uzun uzun incelemiş, onlara doğal ortamda yakınlaşmışlardır. Gezimizin bu bölümünde de hayvan dostlarımıza karşı sorumluluklarımızdan bahsetmek için fırsat yaratılmıştır.
Okul öncesi dönemde yaşantıya dönük beceri edinim süreçlerinin önemi biliyor ve bu süreçleri gezilerimizle destekleme yönünde karalılıkla ilerliyoruz. Her tema ve farkındalık kavramımızı destekleyen gezimiz sonrasında öğrencilerimize yeni bilgiler edinmeleri ve yeni anılar biriktirmeleri yönünde fırsatlar sunmaya özen gösteriyoruz.
Nice keyifle gezeceğimiz, gezdikten sonra da keyifle gerçekleştireceğimiz paylaşımlara…