Çekirdekler kurabiye süslüyor

İncek Maya Okulları, Çekirdek sınıfı velilerimizden Sayın Tuğba SARIKAYA 15 Şubat Perşembe
günü öğrencilerimiz için eğlenceli ve öğretici nitelikteki ‘Şekerlemeler ile kurabiye süsleme’ etkinliğini
gerçekleştirdi. Velimiz etkinliğe öğrencilerimize kurabiyelerini nasıl şekillendireceklerini ve süsleyebileceklerini anlatarak başlamış, devamında evde hazırlayarak getirdiği pişmeden yenen kurabiyeyi hangi malzemeleri kullanarak ve hangi aşamaları izleyerek oluşturduğunu açıkladı. Her masa için ayrı ayrı tabakların içinde çeşitli renk ve lezzetteki şekerlemeleri hazırlayan velimiz, kurabiye hamurunu öğrencilerimizin sihirli ellerine bırakarak onlardan kurabiyenin içine fındık koyup top haline getirmelerini istedi. Her bir öğrencimiz içine fındık yerleştirdikleri kurabiyelerini top haline getirdikten sonra şekerlemelere batırarak, kurabiyelerini renklendirip tutma kağıtlarına koyarak hazır hale getirdiler. Tüm öğrencilerimiz süsleme işlemlerini bitirdikten sonra hazırladıkları kurabiyeleri hep bir arada keyifle yedi. Bu keyifli etkinlik sayesinde öğrencilerimiz hem küçük kaslarını çalıştırıp hem de yaratıcılıklarını konuşturdular. Velimiz Sayın Tuğba SARIKAYA’ya bu yaratıcı ve öğretici etkinlik için teşekkür ederiz.

Şub