İŞBİRLİKÇİ KÜÇÜK ŞEFLER MUTFAKTA

Okul öncesi öğrencilerinde yaşam becerileri kapsamında farkındalık geliştirme amacıyla çalıştığımız prososyal davranışlardan işbirliği davranışı Şubat ayı boyunca uygulamalarımızda yer aldı. Öğrencilerimizin işbirliğini yaşantı ile ilişkilendirebilmelerine yönelik, profesyonel bir mutfakta işbirliği ile çalışarak kendi pizzalarını yapmak üzere Sinpas Altın Oran’da Pizza Pino restoranına düzenlenen geziye katıldılar. Gezi sırasında öğrencilerimiz mutfakta işbirliği halinde hamur açtı, açılan hamurun sosla tatlandırılmasını sağladı, tercihleri doğrultusunda seçtikleri sebzelerden ekleyerek pizzalarını pişmeye hazır hale getirdiler. Son olarak bir pizzanın pişirilmesinde kullanılan malzemeleri ( kürek, fırın gibi ) gözlemleme fırsatı elde ettiler.
Pizzalarını yemek üzere restoran kısmına geçen minikler, bu sırada ise restoranın genel işleyişinde işbirliğinin nasıl olduğunu gözlemlediler. Kendi yaptıkları pizzaları yedikten sonra okula dönen minik öğrencilerimiz, gezi sonrası etkinliğinde, geziye ilişkin bilgilerini kalıcı hale getirmek için mutfak çalışanları, garsonlar, işletme sahibi gibi restoran çalışanlarının aynı amaç için bir arada çalışmalarına ilişkin yaptıkları gözlemleri çizdikleri resimler aracılığı ile ifade ettiler.
Okul öncesinde Maya Okullarının öncü uygulamalarından olan tematik yaklaşım uygulamaları çerçevesinde öğrencilerimizin her tema ile ilişkilendirilmiş alan gezilerine katılmalarına ve mutfak etkinlikleri uygulamalarına önem veriyoruz. Bu amaçla işbirliğine yönelik olarak planladığımız alan gezimiz ile mutfak etkinliğimizi iç içe geçmiş olarak uygulamış olmak öğrencilerimizin zengin çıkarımlar yapmalarına fırsat veriyor.
Mart ayında yeni tema ve yeni alan gezisi ile miniklerimizden bahsediyor olacağız…