100. Gün Etkinlikleri

İncek yerleşkesi okul öncesi bölümü öğrencilerinin okulun ilk günü olan 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, sınıflarında yer alan ritmik sayma panolarına 1 sayısını takarak başladıkları 100. Gün etkinliği, okulun 100. günü olan 19 Şubat Pazartesi günü 100 sayısının takılması ile tamamlanmıştır. Öğrencilerimiz, 18 Eylül’den itibaren okula geldikleri her gün sayı panolarına bir sayı ekleyerek 100. güne yaklaşmayı sabırla beklemişlerdir.
1 – 100 arasında ritmik sayma becerisini geliştirmeye ve desteklemeye yönelik hazırlanan panolarda öğrencilerimiz, 5’erli, 10’arlı ritmik sayma, 10’dan ve 20’den geriye doğru sayma çalışmalarını da grup ve bireysel etkinlikler olarak uygulamışlardır. Sık sık panolarda yerleri karıştırılan sayıların doğru yerlerini de ararken sayı görsellerini tanıma ve ayırt etme çalışmalarını da yürütebilmişlerdir.
100. güne yaklaştıkça heyecanları artan minikler okulda bir arada geçirdikleri 100. günlerini coşkuyla kutlamışlardır. Öğrencilerimiz eğlence öncesinde sınıflarında, üzerinde “100 Gündür Arkadaşız” mesajı olan şapkalarını ve ikindi kahvaltısında birlikte yemek üzere 100. Gün pastasını hazırlamışlardır. Sınıf arkadaşlarıyla birlikte yiyecekleri pastayı hep birlikte işbirliği ile hazırlayan öğrencilerimiz pasta hazırlama aşamalarını da adım adım takip etmişlerdir. Pasta hazırlama aşamasında birbirlerine 100. günü beklerken neler hissettiklerini anlatan öğrencilerimiz birlikte biriktirmiş oldukları anılardan da bahsetme fırsatı elde etmişlerdir. Pastalarının aşamalarına katkıda bulunan minikler, hazırladıkları ve süsledikleri pastayı ikindi kahvaltısında yemek üzere dolaba kaldırmışlardır. İkindi kahvaltısında 100. İçin süslenmiş yemekhanelerinde birlikte pastanın mumlarını üflemiş, eğlencelerine müzik eşliğinde dans ederek devam etmişlerdir. Okulumuzun en küçük öğrencileri, arkadaşları ile birlikte mutlu anlarına bir yenisini daha ekleyerek günü tamamlamışlardır.
Birlikte nice 100 günlere sizlerle, gülen gözlerle…