Okul Öncesi Öğrencileri Tutum, yatırım ve yerli malı haftası etkinlikleri

İncek Yerleşkesi okul öncesi öğrencilerimiz 12 Aralık Salı günü belirli gün ve haftalar kapsamında “Tutum, Yatırım Ve Yerli Malı Haftası’nı” kutladılar.
Ülkemizde yetişen çeşitli meyveleri tanıyan öğrencilerimiz, meyveleri dallarından kopararak yediklerini gösteren canlandırma oyunları ile keyifli zaman geçirdi. Öğrendikleri meyve isimleri ile pekiştirici sanat etkinlikleri yapan öğrencilerimiz, gün içinde de tutumlu olmanın ne olduğuna ilişkin farkıdalık oluşturan etkinliklere katıldı.
4 yaş gruplarımızın yaratıcılıklarını destekleyici iki boyutlu meyve resimlerinden oluşan yüz çalışmaları, hem 4 hem de 5 yaş gruplarımızın ülkemizde yetişen meyve ve yemişlerle süsledikleri özgün taçlar öğrencilerimizin kalıcı öğrenmesine katkısı dikkat çekiciydi.
Okul öncesi dönem için soyut olan tutumlu olma, bilinçli tüketici gibi kavramlar onların dünyalarında var olan oyuncak ve kumbara ile somutlaştırılarak hikayeler ile paylaşıldı. Miniklerimiz, kutladıkları ilk belirli gün ve haftalar etkinliğinden tutumlu olmak için neler yapabileceklerine ilişkin yaş seviyelerine uygun çıkarımlar yaparak, keyifle günü tamamladı.