Okul öncesi öğrencileri Rahmi Koç Müzesinde

Okul öncesi öğrencilerimiz 17 – 18 Ekim tarihlerinde “Oyuncak” teması kapsamında Ankara Rahmi Koç Müzesi gezisine katıldı. İncek Yerleşkesi okul öncesi öğrencilerimiz Eylül ve Ekim ayları boyunca “oyuncak” teması ve “arkadaşlık” farkındalık kavramı ile ilgili zenginleştirilmiş etkinlikler gerçekleştirdiler. Gezi öncesinde öğrencilerimizle “Müze ne demek?” “Eski oyuncaklar ve günümüzdeki oyuncaklar birbirinden çok farklı mıdır?” gibi sorular ile gezi düzenlenecek mekana ilişkin merak uyandırıcı bir sohbet gerçekleştirdik. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk gezisi olması sebebi ile öğrencilerimiz büyük bir heyecan ile servislere yerleştiler ve aynı heyecan ile müzeye kadar yolculuk ettiler. Müzeye kadar süren yarım saatlik yolculukta yine “arkadaşlık” farkındalık kavramı ile ilişkili olarak yanında oturan arkadaşı ile sohbet etme fırsatı yakaladılar. Müzeden içeri girdiklerinde öğrencilerimiz mutluluklarını gizleyemediler. Müze içerisinde geçen süre boyunca geçmişten günümüze gelen oyuncakların yanı sıra, telefon, televizyon, bilgisayar gibi eski iletişim araçlarını, bisiklet, tren, araba gibi eski ulaşım araçlarını gözlemleme şansı da edindiler. Alman el yapımı ahşap oyuncak koleksiyonu ile çeşitli ülkelerden toplanan porselen bebek koleksiyonu da öğrencilerimizin dikkatini en çok çeken parçalar arasındaydı. Atatürk’e ait bazı eşyaların sergilendiği bölümde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz uzun uzun sohbet ettiler. Müzenin zengin içeriği sayesinde öğrencilerimiz oyuncakların yanı sıra deniz, hava ve karayolu ulaşımı ile raylı ulaşımın geçmişten günümüze gelişimi de müzede dikkatle inceleme imkanı elde ettiler.
Müze öncesinde, müzede ve müze sonrasında geçirilen süre değerlendirildiğinde öğrencilerimizin gezi öncesi ne kadar heyecanlandıkları, dikkatle müzeyi gezdikleri ve sınıfa geri döndüklerinde sohbetlerinde müzeye ve oyuncaklara yer verdikleri gözlemlenmiştir. Eylül ve Ekim ayları süresince arkadaşlık farkındalık kavramı ile ilgili yapılan birçok etkinlik ve çalışma bu müze gezisiyle perçinlenmiş oldu. Somut yaşantıların okul öncesi dönem çocukların gelişimi için ne kadar önemli ve vazgeçilemez olduğunu biliyor; bu süreçleri destekleme konusunda kararlılıkla ilerliyoruz. Her tema sonrasında öğrencilerimizin keyifle gezeceği, unutulmaz anılar biriktireceği geziler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Güzel arkadaşlıklar kuracağımız, arkadaşlarımız ile kol kola huzurla gezeceğimiz nice unutulmaz anlara…