Öğrencilerimiz Kodlama Yapıyor

180’den fazla ülkede gerçekleşen 10 milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir hareket olan “Kodlama Saati” etkinliği İncekMaya’da da tüm sınıf düzeylerinde 5 Aralık’ta başladı ve 11 Aralık’a kadar devam edecek.

“Kodlama” (coding) bilgisayar biliminin hayatımızdaki katkısının, daha fazla okulda öğretilmesini sağlayan bir programlamadır.  Belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlem sıralamasını öğrenen ve uygulayan öğrencilerimiz bir hafta boyunca kodlama yapacak.

Öğrencilerimiz, kodlama etkinliklerinde, bilgisayarda yapması gerekenleri söyleyen komutlar dizisi oluşturdu ve programladı.Kod yazmayı öğrenmenin, gelecekle ilgili yepyeni olasılıklara atılan bir adım olduğunu düşünerek planladığımız bu organizasyonda bilgisayar/yazılım mühendisi olan velilerimiz de öğrencilerimizi yalnız bırakmadı. Velilerimiz Bilişim Teknolojileri derslerine eşlik ederek öğrencilerimize hem meslekleri için ilham kaynağı oldular hem de onlarla kodlamanın sırrını çözüp öğrencilerimizde merak uyandırdılar.

Organizasyonda bizlerden desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyoruz.