Minik Tohumlarımız Büyüyor…

Maya Özel Okulları Oran Yerleşkesi anasınıfı öğrencileri hafta boyunca dikkat çalışmaları kapsamında olay sıralama becerisini desteklemeye, olayların başlangıç ve bitiş aşamalarına dikkat etmeye ve zamanı doğru kullanmaya yönelik çeşitli etkinlik ve uygulamalar gerçekleştirdiler.

İlk olarak olayların başlangıç ve bitiş süreçlerini içselleştirmeye yönelik, tohum dikme çalışmasının basamaklarına dikkat ederek nane, tere, maydanoz, dereotu ve soğan tohumlarını dikme çalışması uyguladılar. Yapılan uygulama sonrasında, olay sıralama yönteminin aşamalarını göz önünde bulundurarak aralarında işbirliği sağlayarak uyguladıkları etkinlikle ilgili beyin haritası oluşturdular. Öğrencilerimiz, ekilen tohumların büyüme aşamalarını gözlemleyip takip ederek, gelişme süreçlerini anlatan bitki günlüğünü hazırladılar.

Uygulamalar sonrasında hedeflenen kazanımları pekiştirmek ve öğrendiği bilgileri farklı hikayeler üzerinde transfer edebilmek amacıyla çeşitli hikaye içeriklerini anlatan görsellerden oluşan olay sıralama kartları ile sınıf içi oyunlar oynadılar.

Tohumların filizlenmesini sabırla bekliyoruz.