“Dünyanın ve Çocuklarını Düşünüyorsan Enerjini Verimli Kullan” Sloganıyla MAYA’da Enerji Eğitimi Verildi

İncek Maya Anaokulu ve 1.-2 sınıf öğrencilerine Elektrik Mühendisleri Odasından gelen enerji uzmanları tarafından dünyadaki ve ülkemizdeki enerji kaynaklarının daha verimli ve etkili kullanımına yönelik önerilerin yer aldığı seminer programı 12 Ocak 2016 Salı günü okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Bu seminerde uzmanlar aracılığıyla eğlenceli ama öğretici videolarla öğrencilerimize evde nasıl enerji tüketiminin azaltılabileceği, alternatif enerji kaynakları hakkında yararlı bilgiler verildi. Evde ışıkların gereksizse kapatılması, A+ beyaz eşyalarının kullanımı, enerji tasarruflu ampullerin kullanılması, suların dikkatli tüketilmesi gibi tasarruf konularına örnekler verildi. Hem öğretici hem eğitici olan bu seminerde ilkokul öğrencilerimiz merak ettikleri soruları da uzmanlarımıza sorma fırsatı buldular. Titizlikle cevaplanan sorular sonunda seminer daha temiz bir çevre için kontrollü enerji tüketmenin önemi vurgulanarak sonlandı. Bizlere zamanlarını ayırarak öğrencilerimizi bilgilendiren uzmanlarımıza okulumuz adına teşekkür ederiz.

Oca