Maya Okulları Uzay Kampında

Özel İncek ve Oran Okulları, 12-18 Haziran 3 öğretmenimiz  ve 39 kişilik katılımcı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da 6 günlük Uzay Kampı Türkiye programlarına katıldı. Katılımcılarımız bir haftalık süre boyunca uzayda yaşama ve çalışma konusunda eğitim aldılar. Bu süreçte uzayda yaşama hissini veren simülatörler kullandılar. Uzay Kampı’nda, öğrencilerimiz bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive olarak, işini yapmayı seven harika eğitmenlerle dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması, problem çözme ve liderlik alanlarında da eğitim aldılar. Kamp sonunda sertifika sahibi olan öğrencilerimiz unutulmaz bir uzay kampı deneyimi yaşadılar.

İncek Maya Ortaokulu’ndan Sunay Çağan Şimşek adlı öğrencimizin geçen yıl aldığı ‘Kaya Tuncer Right Stuff’ ödülünü bu defa da Oran Maya Ortaokulu öğrencisi Cantekin Öztürk almaya hak kazandı. Right stuff terimi NASA astronot seçim programının ilk yıllarında kullanılan ve günümüze gelen bir terim olmuştur.  Kamp boyunca gösterdikleri üstün performans sayesinde astronot olmak için gerekli özelliklere sahip olduğu görülen ,  geleceğin uzay kâşifi olabilecek  katılımcılara verilen bu ödülü alan öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.