MAYA’ DA KONDİSYONEL ÖLÇÜMLER

Maya Okulları Öncü Uygulamaları kapsamında kondisyonel ölçümler yapılmaya başlandı. Fiziksel uygunluk sağlık açısından hayatımızın her döneminde geçerli ve hayatımıza yön veren bir olgudur. Özellikle çocukluk döneminde fiziksel uygunluğa dolayısıyla sağlığa etki eden faktörlerin tespit edilmesi yetişkinlik döneminde sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Çoçuklara yönelik fiziksel uygunluk değerlendirmeleri genel olarak fiziksel uygunluk düzeyindeki değişimleri kontrol etmek veya incelemek amacıyla yapılan ölçümlerin amacı öğrencilerimizin spor alanında güçlü yönlerinin tespit edilmesi, potansiyel sporcu kitlelerine ilişkin veri tabanı oluşturulması, yaş gruplarına ait gelişim normlarının belirlenmesidir. Bu kapsamda öğrencilerimizin antropometrik ve temel motorik özellikleri ölçülmeye başlanmıştır.

Eki