Matematik YarışMAYA Etkinlik Çalışması

Bugün Maya Anadolu Lisesi’nde yarışma heyecanı vardı. Dünyada evrensel olarak kutlanan 14 Mart Pi Günü’nü biz de okulumuzda bir matematik yarışması ile kutladık. Matematik YarışMAYA adını verdiğimiz etkinliğimizde 9. 10.ve  11.sınıf öğrencilerimizden oluşan 4 takımımız; grup ÖKLİD, grup GAUSS, grup FAKTÖRİYEL ve grup ALFA  toplam 10 sorudan oluşan zorlu ve eğlenceli maratonda kıyasıya yarıştılar. Zaman zaman dengelerin bir soru ile değiştiği ve yarışma sonuna kadar galibin tahmin edilemediği yarışmada heyecan her an doruktaydı.Soruların yanı sıra pi sayısı ile ilgili ilginç bilgiler, eğlenceli videolar ve gifler izleyicilerle paylaşıldı. Birinci olan grup ÖKLİD üyeleri  Mert Karadeniz, Giray Selçuk, Alpcan Karataş yemek  ile ödüllendirildi. İkinci grubumuz grup  FAKTÖRİYEL yarışan öğrencilerimiz  Deniz Anıl, Burak Yiğiter, Doğa Çelik ise kantin alışverişinde kullanabilecekleri hediye çeki  kazandılar.   Emeği geçen herkese teşekkürler.