M.T.A Tabiat Tarihi Müze Gezisi

Maya Okulları Oran Yerleşkesi okul öncesi öğrencileri 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde “Dünya” teması çalışmaları kapsamında M.T.A Tabiat Tarihi Müzesine düzenlenen inceleme gezisine katıldılar.
Dünyamızın güneş sistemi üzerindeki yeri ve konumunu somut bir şekilde gözlemleyerek, güneş, ay ve diğer gezegenlerin konum ve özelliklerini incelediler. Müze içinde bulunan PLANETARYUM isimli bölümde dünyamızın oluşumundan bu güne kadar geçen sürede gerçekleşen oluşum ve doğa olaylarını üç boyutlu dünya maketi üzerinde izleme fırsatı elde ettiler. Dünya üzerinde yaşamış olan ilk canlı türleri arasındaki dinozor maketlerini ve iskelet yapılarını gözlemlediler. Yine dünya üzerinde yaşamış ve yaşamakta olan diğer canlı türlerini inceleyerek farklı kalıntı ve oluşumları karşılaştırdılar.
Dünya teması kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz M.T.A Tabiat Tarihi Müze gezisi sonrasında öğrencilerimiz gözlemleri sırasında en çok ilgilerini çeken oluşum ve canlıların özelliklerini anlatan resim çalışması gerçekleştirerek tema boyunca edinmiş oldukları bilgi ve becerileri deneyimleme fırsatı elde ettiler.