Liseli Genç Eleştirmenler

Maya Anadolu Lisesi olarak 14-15 Nisan tarihlerinde, TED Ankara Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin düzenlediği “Liseli Genç Eleştirmenler” sempozyumuna katıldık. Türkiye genelinden 35 okulun 700 öğrenci ile katıldığı sempozyum aracılığıyla, lise öğrencilerinin edebiyat derslerinde edindikleri kültürel birikimi paylaşmaları, edebiyat metinlerine yaklaşımlarını belirlemeleri, eleştiri yöntemleri konusunda etkileşimler gerçekleştirmeleri ve edebiyat eğitimi konusunda farkındalıklarını belirleyerek bu konuda söz sahibi olabilmelerine olanak tanındı.  Öykü, roman, şiir, yaratıcı drama ve karşılaştırmalı edebiyat oturumlarına katılan 9., 10. ve 11. sınıf düzeyindeki öğrencilerimiz, edebiyat metinlerini incelerken ve arkadaşlarıyla görüşlerini paylaşırken farklarını ortaya koyarak tabir yerindeyse göz doldurdular. Sempozyum hem öğrencilerimizin edebiyat eleştirisi konusunda farkındalık kazanmasına hem de kalıcı dostluklar edinmelerine katkı sağladı. 2 gün süren sempozyumun ardından öğrencilerimiz bir sonraki yıl yeniden bir araya gelmek üzere vedalaştılar.