Kozalarından Çıkan Kelebeklerimiz Uçmaya Başladı

Maya Okulu İncek Yerleşkesi 4 yaş ve anasınıflarımız geleneksel olan “Mezuniyet Töreni” yıl sonu etkinliklerini büyük bir heyecan, mutluluk ve haklı gururla okulumuz konferans salonunda velilerimizin katılımıyla sergilediler.

4 yaş ve anasınıfı öğrencilerimiz minik adımlarla ilerlerken yıl boyunca birçok alanda başarılar elde ettiler. Resimler yapıldı, drama çalışmasıyla hayatın provası yapıldı, Müzik dersinde şarkı söyleyip dans edildi, İngilizce dersinde farklı kültürler-diller tanındı, günlük konuşma dilleri geliştirildi. Satranç oynayarak farklı hamle teknikleri öğretildi, stratejik düşünme becerileri desteklendi, dans ederek ritim algıları ve fiziksel hareket becerileri desteklendi. Beden Eğitimi dersinde fiziksel becerilerini geliştirmek için koşuldu, tırmanıldı, kurallı oyunlar oynandı. Bilişim teknolojileri dersinde bilişim dünyasının derinliklerine inildi, Laboratuvar dersinde deneyler yaparak öğrendiler.

Tüm yıl boyunca oyun oynayarak öğrenmenin ne kadar keyifli olduğunu keşfettiler. Maya’da öğrendiklerini adım adım yaşantılarında kullanarak kendilerine olan güvenlerini geliştirdiler. Yeni arkadaşlıklar kurarak paylaşma, kendilerini rahatça ifade etme ve hoşgörü gösterme becerilerini kazandılar. İleriki yaşantılarına taşıyabilecekleri arkadaşlıkların başlangıcını, bu küçük sıralarda yaptılar. Sekiz ayın sonunda mezun olmanın heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşadılar. Tüm bu öğrendikleri bilgi ve becerileri Türkçe drama, İngilizce drama oyunlarında, müzik ve dans gösterilerinde anne ve babalarına sergilediler. Minikler bir yaş daha büyüyüp mezun olup yeni bir sınıf seviyesine başlamanın sevinç ve haklı gururunu öğretmenleri ve aileleri ile paylaştılar.Hak ettikleri başarı belgelerini de okul müdürümüz Fatma Hanlı ve sınıf öğretmenlerinin ellerinden alan minik öğrencilerimiz performanslarıyla bizlere unutulmaz bir gün yaşattılar. Gösterinin sonunda keplerini de havaya fırlatarak mezuniyetin heyecanını ve tadını sahnede yaşadılar.Her anı mutluluk, heyecan ve sevgiyle geçen etkinliğin tamamında öğrencilerimiz özgüvenleriyle, bir yıl boyunca edindikleri kazanımları hayata geçirebildiklerini hepimize kanıtladılar.

Sahnede birer yıldız olan öğrencilerimizi yeni yaşantılara yeni başarılara uğurlarken her zaman emeği geçen tüm öğretmenlerimize, böyle anlamlı bir etkinlikle hepimizin gözlerini sevinçten dolduran öğrencilerimize ve hep desteklerini hissettiğimiz, bizi hiçbir etkinlikte yalnız bırakmayan velilerimize çok teşekkür ederiz.

Koza, Petek, Tomurcuk ve Çekirdeklerimiz, emin adımlarla mayalanarak başladığınız bu yolda, adınızı başarılarla duyuracağınızı biliyor, sizleri çok seviyoruz.