Kan Ver Can Ver

Türk Kızılay’ı Kan Bağışı Merkezi görevlileri tarafından 20.01.2016 Çarşamba günü iki oturum şeklinde 4.-5.-6. ve 7. sınıf öğrencilerine ve lise öğrencilerine kan bağışının önemi hakkında okulumuz konferans salonunda bilgilendirme semineri verildi. Bu seminerde öğrencilerimizin yaşlarına uygun olarak yapılan sunumlarda kan bağışının önemi, hangi şartlarda kan bağışı yapılabileceği, kan bağışı yapılabilecek merkezlerin yerleri, kan bağışının insan vücuduna olan yararları, bağışlanan kana yapılan işlemlerin neler olduğu ile ilgili detaylı, öğretici bilgiler paylaşıldı. Hem öğretici hem eğitici olan bu seminerde öğrencilerimiz merak ettikleri soruları da uzmanlara sorma fırsatı buldular. Titizlikle cevaplanan sorular sonunda seminer sonlandı. Çarpıcı ve çok gerçek olan, bir ünite kan vererek 3 kişinin hayatını kurtarabileceğimizin bilgisi öğrencilerimizin kan vermenin önemi konusundaki hassasiyetlerini ve farkındalıklarını artırmış oldu.

Oca