İncek MAYA Okullarında Coşku ve Onurla Cumhuriyetimizin 92. Yılını Kutladık

Yüce Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 92. yılı, kıvanç ve coşkuyla tüm Maya Ailesi olarak İncek Maya Konferans salonunda yapılan törenle kutlandı. Tören programımızda “Cumhuriyet Balosu” teması kapsamında yer alan, öğrencilerimizin görev aldığı koro, oratoryo, halk oyunları, vals, drama gösterileri tüm velilerimiz ve öğretmenlerimizin alkışları eşliğinde gururla, coşkuyla sergilendi. Bu tören programında Atamıza olan özlem, sevgi yürekten ve yüksek sesle hep birlikte yinelenmiştir.

Özel İncek Maya öğretim kadrosu tarafından seslendirilen milli marşımızı takiben günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar gerçekleştirilmiştir. Milli mücadeleden alnının akıyla ve bağımsızlığına kavuşarak çıkan Türk Halkının esaret zincirini kırmasını anlatan temsilin ardından 29 Ekim 1923’te cumhuriyet rejiminin kabulüne yönelik meclis oylamasını canlandıran öğrencilerimiz izleyenleri tarihin o anlamlı gününe götürmüştür. Cumhuriyetin ilanının tüm yurtta, balo salonlarında, okul sahnelerinde, köy ve kent meydanlarında halk oyunlarıyla, danslarla, marşlar ve şarkılarla kutlanmasını ve coşkusunu yaşatarak sahnede devleşen öğrencilerimiz cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduklarını haykırmışlardır.

Sonsuza dek sahip çıkacakları Atatürk İlke ve İnkılaplarını ve Türk Toplumu üzerindeki etkilerini sahneleyen ilk-orta ve lise bölümü öğrencilerimiz “Aldık Buyruğunu Gazi Paşam, Biz Varız” Oratoryosuyla Atalarına seslendiler, verdikleri sözü yinelediler. Öğrenci ve izleyici korolarıyla devam eden tören; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür muhafızlar isteyen cumhuriyete barışı savaşa, özgürlüğü esarete tercih eden cumhuriyetçilerin söylediği marşlar ve şarkılarla sona ermiştir. 29 Ekim 1923’te yaşanan aydınlığın 92 yıl sonra aydınlattığı Maya Sahnesinde yaşanan bayram coşkusu tüm katılımcılara duygulu anlar yaşatmıştır. Emek, katkı ve işbirliklerinden dolayı tüm Özel Maya Okulları öğrenci ve öğretmenleri ile yoğun katılımları ve eşlikleriyle bayramı bayram yapan değerli velilerimize yürekten teşekkür ederiz.

Eki