İncek MAYA Okulları Öğrenci Meclisi Başkanını Seçti

Öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması hedefiyle yola çıkılan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi” çalışmaları kapsamında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı İncek Maya Okul Öğrenci Meclis Başkanı seçimleri 27 Ekim 2016 Perşembe günü yapıldı.

Okulumuzda yürütülen demokratik sürecin ilk basamağı, 1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar sınıf temsilcisi seçimleriyle gerçekleştirildi.

Sınıf temsilciliği seçiminin ardından, 7. ve 8. Sınıf temsilcilerimiz okul başkanlığı için propaganda sürecine başladılar. Bir hafta süren propaganda kapsamında adaylar, sınıfları gezip afiş ve tanıtım çalışmalarıyla öğrencilere kendilerini ve yapacakları uygulamaları anlattılar.

Tören alanında yapılan kapalı oylama ile ana sınıflarından 8. sınıflara kadar tüm öğrencilerimiz demokratik süreç içinde oylarını kullanarak, başkanlarını seçtiler.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı, İncek Maya İlk ve Orta Okulu “Öğrenci Meclis Başkanı” oy çoğunluğuyla 7B sınıfı öğrencisi Ahmet Hakan Şentürk seçildi. Çalışmalarında Başkanın en büyük destekçisi olacak Öğrenci Meclis Başkan Yardımcısı ise 8B sınıfından Berke Acar seçildi. Anons sistemiyle tüm öğrenci arkadaşlarına teşekkür eden Ahmet Hakan büyük titizlikle ve demokratik bir tutumla Okul Öğrenci Meclisi çalışmalarını yürüteceğini ifade etti.

Öğrenci Meclis Başkanını ve Başkan Yardımcısını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Eki