2. Sınıflarımız Etnoğrafya Müzesi’nde

İncek Yerleşkesi 2. sınıf öğrencileri 1 Mart Perşembe günü “Kültürel Miraslarımız” temalı bir gezi gerçekleştirdi.
Ankara’da tarihin büyülü yolculuğuna, Türk Milli karakterini, tarihini ve kültürünü yansıtan ve Cumhuriyet döneminde müze olarak planlanıp yapılan ilk devlet müzesi olan Etnografya Müzesi ile giriş yaptılar.
Mayalı 2’ler ilk olarak müzenin bahçesinde bulunan Atatürk’ün at üzerindeki bronz heykelini gördüler. Müzenin içine girerken binanın mimarisi hakkında merak ettikleri soruları sordular. Girer girmez girişte gördükleri “Burası sonsuzluğa ulaşan Atatürk’ün 1938’den 1953’e kadar yattığı yerdir” yazısı öğrencileri çok şaşırttı ve heyecanlandırdı. Atatürk’ün Anıtkabir inşa edilene kadar 15 yıl boyunca naaşının bu müzede yattığını öğrendiler. Daha sonra Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait “ Türk Kıyafetleri, El Dokumaları, Madeni Eserler, Sünnet Odası, Türk Kahvesi, Cam ve Çini Eserler, Silahlar ve Ahşap Eserler” bölümlerini gezerek o dönemlere ait insanların kullandıkları araç ve gereçleri görme ve inceleme fırsatı buldular. En çok dikkatlerini çeken bölüm ise Türk Kıyafetleri bölümü oldu. O döneme ait insanların giydiği kıyafetleri, günümüz kıyafetleri ile kıyaslarken eğlenceli vakit geçirdiler. Gezilerini yüzlerinde tarihin kendilerinde bıraktıkları merak ve tebessümle tamamladılar.