Herkes İçin Masallar Festivali

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) dönem başkanlığını yürüttüğü Küresel Kamu Diplomasisi Ağı (GPDNet) tarafından hayata geçirilen “Herkes İçin Masallar Festivali” ile ülkeler, milli kültürlerinde yer alan sevgi, barış temalı hikayeleri farklı ülke ve kültürlerden insanlarla paylaşıyor.  20-23 Nisan 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan festivalde yer alan masallar Maya Okullarında ilkokul öğrencilerimiz ile buluştu.Festivaldeki masalların teması insanlık aleminin ortak duygusu ve dili olan “sevgi /barış” olarak belirlenirken, her ülkeden masal anlatıcısı kendi millî kültüründe var olan bu temadaki masallarını 15 dakikayı geçmeyecek şekilde ana dillerinde anlatıyor.. Her ülkeden masal anlatıcısı öğrencilerimize, masala ilişkin kısa bilgi verdikten sonra performansını gerçekleştirdi.

Maya Okulları Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Güney Kore “Oduncu ve Melek”, Macaristan “Kirpi ve Kara Horoz” ve Türkiye “Nardaniye Hanım” masallarıyla öğrencilere kültürlerini tanıttı. Etkinliği ilgiyle takip eden öğrencilerimiz, ana dillerinde olmayan masalları da aynı ilgiyle izlediler.