Haydi MAYA Gururlanmaya : MAYA Dünya 3.sü

Maya Okulları Anadolu Lisesi öğrencileri Amerika’ da Michigan State University de ülkemizi temsil ederek farklı ülkelerden pek çok katılımcının önünde bayrağımızı dalgalandırıp, marşımızı söyleyerek bizleri gururlandırdı. Future Problem Solving International (uluslararası gelecek problemleri çözme) programı kapsamında Türkiye de yapılan ulusal elemelerde başarılı olarak  Michigan State University de ülkemizi temsil etmeye hak kazanan öğrencilerimiz CmPS (Community problem solving-toplum problemleri çözme) dalında sağlık -eğitim kategorisinde projelerini sundu. Çağımızın büyüyen tehlikesi kanser hastalığı ile ilgili yürüttükleri projelerinde azim, inanç ve kararlılıkla pek çok öğrenci, öğretmen ve anne, babaların yüreğine dokunarak liderlik ettiler. Kanserden korunma, erken teşhis, sigaranın kansere olan etkisi gibi konularda Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile eğitim seminerleri düzenleyerek bilinçlendirme kampanyasına destek oldular. Türk Rock Grubu Zakkum ile irtibata geçerek yardım konseri düzenlediler. Elde ettikleri gelir ile Hacettepe Üniversitesi Pediatri Onkoloji Ana Bilim Dalına malzeme temin ettiler.

Ülkemizi gururla temsil eden öğrencilerimiz Michigan State University de Dünya 3.olarak yüzlerde tebessüm oluşturdular. Türk Bayrağını Amerika’da dalgalandıran öğrencilerimiz Erdem, Yağmur, Giray, Mehmet Ali, Bartu, Duygu, İdil, Elif, Burak, Eren, Defne, Zeynep’ i kutluyor ve daha nice başarılarına tanıklık edeceğimize yürekten inanıyor; kendilerine rehberlik eden öğretmenlerimiz Gülnur Hamzaoğlu ve Ezgi Şengül’e teşekkür ediyoruz.