Gençler İçin Yeşil Kariyer

Öğrencilerimizin Yenilebilir Enerji olarak tanımlanan Yeşil Ekonomi konusunda bilgi edinerek ilgili iş alanlarında yeşil meslekleri tanımaları amacıyla lise ve ortaokul 7 ve 8.sınıf öğrencilerimize yönelik bir konferans gerçekleştirildi.

Proje sonuçları ve çıktılarını yükseköğretim tercihi öncesindeki gençlere duyurmak, bu konudaki farkındalıklarını artırmak amacıyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Başak Avcıoğlu  ( EKODENGE), Eray Çağlayan ( WWF- Türkiye) , İbrahim Çakmanus ( OLİMPOS ENERJİ) ve Moderatör Barış Özçelik (PEC) katıldı.

Yeşil Sektörlerden davet edilen değerli konuşmacılar, proje çıktıları sunumunun yanı sıra, bu alandaki deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Öğrencilerimizle birlikte edindiğimiz bilgiler:

“Dünya’nın yaşadığı küresel çevresel sorunlar, sera gazı emisyonlarının hızla düşürülmesi ve düşük karbonlu ve sürdürülebilir bir ekonomiye geçişi zorunlu kılmaktadır.

Yeşil meslekler, endüstriyi ve küresel ekonominin çevreye verdiği zararı en aza indirmekteki en önemli araçlardan biridir.

Yeşil meslekler, kendi sektörlerinde, enerji ve hammaddeye olan ihtiyacı azaltır, doğal kaynakların kirlenmesi ve biyo çeşitliliğin azalmasının önüne geçecek eylemleri hayata geçirir.

Yenilenebilir Enerji Mühendisliği, Güneş Pili (PV) Montörlüğü, Isı Yalıtım Uzmanlığı, Atık Su Uzmanlığı, Ekolojik Tarım, Ekolojik Turizm Uzmanlıkları, yeşil meslek alanlarından sadece bir kaçıdır.

Söz konusu meslek alanları her geçen gün gelişmekte, önemli bir istihdam potansiyeli sağlamaktadır. Ancak, hem ülkemizde, hem de Avrupa’da, Yeşil Mesleklerle ilgili farkındalığın yeterince oluşmadığı görülmektedir.”

Maya Okulları olarak Gençler İçin Yeşil Meslekler Rehberi projesinin Çoğaltıcı Etkinliği olarak planlanan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.

Oca