Geleneksel Mayalı Ekmek Günü

Geleneksel olarak her yıl bir şenlik havasında düzenlenen Mayalı Ekmek Günü İncek Yerleşkesinde 29 Mayıs 2016 Pazar tüm velilerimizin, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve eski mezunlarımızın da kalabalık katılımıyla gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen her etkinlikte hissedilen huzur, heyecan, aşinalık, güven, içtenlik ve samimiyet hisleri Mayalı Ekmek gününde de fazlasıyla yaşandı. Velilerimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla gerçekleştirdiğimiz her buluşmada oluşan olumlu duygular ve sinerji Maya Ailesi’ni hep mutlu hissettirmektedir. Ailece yapılan bir pazar kahvaltısının sıcaklığını tüm Maya Ailesi olarak bu gibi özel günlerde yaşıyoruz.

Maya Okulları İncek Yerleşkesinde bir araya gelen öğrencilerimiz, velilerimiz, mezunlarımız ve çalışanlarımız gün boyu mis gibi kokan sıcacık pişileri ve gözlemeleri yiyerek birlikte olmanın tadına yeni tatlar eklediler.  Renkli gösterilerle yılın yorgunluğunu üstünden atan öğrenciler ve aileleri keyifli saatler geçirdi. Elastik Oyun Parkurları, Kaydıraklar, Zıp Zıp, Penaltı Kalesi, Tırmanma Duvarları, Langırt, At Binme Sahası, Ekolojik Ekim-Dikim Alanları, Balon Şov etkinlikleri ile çocuklarımız oyun oynamanın ve eğlencenin keyfine vardı. Yerleşkenin hem tonoz alanında hem de bahçe kısmında yer alan birbirinden farklı, el emeği ürünlerin sergilendiği stantlar ziyaretçilerimiz tarafındanmerakla gezildi. Gelecek yıla ait Maya formalarının tanıtıldığı defilede öğrencilerimiz mankenlere taş çıkarttılar. Yıl içinde kulüp çalışmalarında öğrendikleri dansları bizlere sunan Ritmik Jimnastik ve Dans Kulübü öğrencileri izleyenlerden büyük beğeni ve alkış topladılar. Dansın, eğlencenin, kahkahanın eksik olmadığı Mayalı Ekmek Günümüzde bizleri hareketlendiren, enerjimizi açığa çıkartan bir diğer gösteri Çankaya Halk Eğitim Merkezi Öğretmenler Halk Dansları Topluluğunun sergilediği Zeybek, Gaziantep ve Üsküp oyunları oldu.

Bir şenlik havasında geçen etkinliğimiz süresince desteğini eksik etmeyen tüm personelimize, katılımları ile bizlere güç veren veli, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.