“12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ” VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bir ulusun bağımsızlığının simgeleri; ulusal marşı, sınırları belir¬lenmiş vatan toprağı ve bayrağıdır. Türk ulusunun ulusal marşı olan İstiklal Marşı 12 Mart 1921’de meclis kararıyla milli marşımız olarak kabul edilmiştir. Bugün İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabul edilişinin 97. yılını kutluyoruz. İstiklâl Marşımızın gerek şiir, gerekse ezgi (müzik) olarak doğru söylenmesi çok önemli bir gerekliliktir. İncek Maya Okulları olarak bu hassasiyetin önemi kapsamında, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak için ilkokul öğrencilerimiz arasında resim yarışması ortaokul öğrecnierlimiz aarsında şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmiştir.
Resim yarışmasında ilkokul öğrencilerimizden 3B Sınıfı öğrencisi Ayşe Gürbüz üçüncü, 3C sınıfı öğrencisi Umut Günbey ikinci, 4A Sınıfı öğrencisi Elif Sena Odabaşı birinci olmuştur.
Ortaokul öğrencilerimizden şiir yarışması üçüncüsü 6B sınıfından Müge Gebenli, ikincisi 5C sınıfından Deniz Seral Bilem, birincisi 6C sınıfından Asım Emir Şimşek olmuştur. Kompozisyon yarışmasında ortaokul öğrencilerimizden 7-A sınıfı öğrencisi Mina Altansunar üçüncü, 7-A sınıfı öğrencisi Rüveyda Yaman ikinci, 7A sınıfı öğrencisi Hazal Avşar birinci seçilmiştir. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nü kutluyor ve Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz.