4. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ANKARA KALESİ’NDE

Maya Okulları kitap okumaya, okuduğunu anlamaya önem veren bir okuldur. Bu sebeple öğrencilerimizin okumayı sevmeleri, onların okudukları kitapların yazarlarıyla tanışmaları ile ilgili “Okuyorum Yazarıyla Buluşuyorum” projesi gerçekleştirilmektedir. Bu proje kapsamında 27 Nisan 2018 Cuma günü 4. Sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersi kapsamında okudukları ve hikayesi Ankara Kalesi’nde geçen “Sandık Sepet Ankara” adlı kitabın yazarı olan Pelin Güneş ile hikaye mekanında buluşma ve tanışma şansı yakaladılar.
Gezi esnasında; öğrencilerimiz Rahmi Koç Müzesi’nde bulunan koleksiyonları inceleyerek “Sandık Sepet Ankara” kitabının yazarı Pelin Güneş ile sohbet etme şansını elde ettiler. Okudukları kitabın yazılış öyküsünü yazarın ağzından birebir dinlemek öğrencilerimizi çok heyecanlandırdı.
Ardından Rahmi Koç Müzesi’nde yapılan geziyle birlikte öğrencilerimiz kitaptaki kahramanların yaşadıkları maceralarla ilgili akıllarındaki pek çok soruya yanıt buldular. Kendilerini kitaptaki kahramanların yerine koyarak daha fazla neler yapabileceklerini zihinlerinde canlandırdılar. Gezinin sonunda böyle bir kitabı okuma şansını kendilerine verdiği için Pelin Güneş’e çok teşekkür ettiler. Kitapların sihirli dünyasında yapılan gerçek yolculuk tüm öğrencilerimiz için unutulmaz anılarla dolu oldu.