Engelleri KaldırMAYA

Her insan toplum içinde sevgi, ait olma ve güven duygusunu hissetmek ister, bu duygular bizi mutlu eder. Farklılıklara saygılı, farklı grupların ihtiyaçlarına duyarlı ve engelli bireylerin toplumsal yaşantıda da daha aktif rol almasını sağlamak mutluluğumuzun geniş bir toplumsal yapıda da paylaşılmasını sağlar. Maya Okulları İncek Yerleşkesi olarak bu duyarlılığı öğrencilerimizde ve tüm çalışanlarımızda geliştirmek ve artırmak amacıyla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 15 Mayıs Salı günü okulumuz konferans salonunda alanlarında uzman iki değerli konuk söyleşi için davet edilmiştir.
İlk konuğumuz; şair, yazar Özlem Türker Eruygur, Down Sendromu hakkında farkındalık kazandırmak için yazmış olduğu kitabını 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimizle birlikte okumuş ve söyleşi yapmıştır. Bu anlamlı haftanın ikinci konuğu ise müzisyen, eczacı Erbil Çabuk, 5. ve 7. Sınıf öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleştirmiştir. Söyleşide; asıl engelin, engeli olmayan insanların dünyayı kendilerine göre inşa etmeleri olduğunu vurgulayarak engelli bireylerin toplumsal yaşantının aktif bir parçası olmasında hepimize düşen sorumluluklara dikkat çekmiştir. Bu anlamlı haftada hayat hikayeleri, deneyimleri ve fikirleriyle öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandıran iki konuğumuza da teşekkür ederiz.