FPS Kulübü İzmir’deki Elemelerde

Awarenessmattersforcancer’’less’’  sloganıyla yola çıkan Özel Maya Anadolu Lisesi MindBug takımı öğrencileri okulumuzda kanser hastalığına karşı farkındalığı arttırma ve çevremizde bu hastalığı yaşayan insanlara maddi ve manevi destek olma projeleriyle  Uluslararası Gelecek Problemlerini Çözme Programının (FPSPI) ,19 Mart 2016 günü İzmir Gelişim Koleji’nde yapılan Türkiye elemelerine katılmıştır.Türkiye elemelerinde hazırladıkları stant ile yaptıkları çalışmaları sergileyen ve mülakata katılan öğrencilerimizin çalışmaları büyük beğeni kazandı.Öğrencilerimiz  İzmir’de yapılan ön elemelerden alacakları puanlama ve Mart ayı sonunda çalışmalarını içeren raporların puanlanması ile Nisan ayı sonunda Amerika’da ülkemizi temsil etmeyi hedefliyor.

FPS kulübü   MindBugtakımımız,okulumuzda kanser hastalığına olan farkındalığı arttırmak ve öğrencilerimizi bu hastalığa karşı alınabilecek önlemler konusunda bilinçlendirebilmek için 6 aydır pek çok çalışmalar yapmaktadır.Okulumuzda yapılan seminerler,kısa film yarışması,Zakkum grubunun katıldığı farkındalık konseri gibi pek çok etkinlikler yapan öğrencilerimiz yaptıkları kermesler ve topladıkları yardımlarla pek çok kanser hastasına da destek sağlamıştır. Ayrıca Zakkum konserinden elde edilen gelirin Hacettepe Üniversitesi Pediatri Onkoloji Ana Bilim Dalı’na bağış yapılması görüşmeleri halen sürmektedir.Öğrencilerimizi bu çalışmalarına tüm Maya ailesini kattıkları için yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.