Finansal Okuryazarlık Projesi

Dünyadaki ekonomi ve eğitim politikalarında hızla yerini alan Finansal Okuryazarlık becerilerini odağa alan “Geleceği Akıllıca Hesaplıyoruz” projemizi düzenlediğimiz yarışmamız ile sonlandırdık. 7. sınıf öğrencilerimizin sekiz grup olarak yarıştıkları yarışmada öğrencilerimiz bir hafta önce grup çalışmaları ile yürüttükleri çalışmalarını sundular. Yapılan yarışmanın temel amacı; bir aile bütçesi çıkarmak ve yapılan bir alışverişteki istek ile ihtiyaçları ayırt etmek üzerine kuruluydu. 7. sınıf matematik müfredatı ile ilişkilendirilen ve matematiksel modelleme yaklaşımı ile oluşturulan etkinlikler, öğrencilerimiz tarafından jüri üyelerinin yanı sıra 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz ile de paylaşıldı.
Jüri Üyelerimiz Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Eren Ceylan, Garanti Bankası Şube Müdürü Berna Özdüzen, Matematik Zümre Başkanı Gizem Keskin ve Ortaokul Müdür Yardımcısı Şeref Yardımcıoğlu’nun değerlendirmeleri sonucunda 3. grup Proje Ödülü ve 5. grup Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandı.
Tüm 7. sınıflarımızın bireysel olarak hazırladıkları sloganlar içinden de Duru Sezgin “Haydi! Tasarruf için ‘Maya’lanmaya” sloganı ile slogan birincisi oldu.