Duyarlı Profesyonellik Yolunda Şampiyon : LEGOMAYAMANIA

EN İYİ ROBOT TASARIM ÖDÜLÜ: MAYA OKULLARI

Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülen “First Lego League” * Ulusal Yarışmalarının Bölge Şampiyonası

20 – 21 Şubat tarihlerinde Ankara’da, Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünde gerçekleşti. Bu yılın teması olan “çöpe çözüm, çöple çözüm” olan yarışmaya, 2015 Eylül ayından bu yana her hafta 3 – 4 saatlik çalışmalarla hazırlanan takımımız kendi tasarladıkları geridönüşümlü çöp makinası ile gezegenimiz için fark yaratmayı hedeflediler.  24 ilden katılan 32 takım içinde tasarladıkları robot ve ürettikleri proje ile yarışan Maya Okulları LEGOMAYAMANIA takımı oyuncuları, jüri üyeleri tarafından büyük beğeni alarak “Robot Tasarımı” alanında elde ettiği birincilikle Ulusal Turnuvanın yapılacağı İstanbul finalleri için yola çıkma hakkı kazandı.

25- 26 Mart 2016 tarihlerinde Türkiye finallerinde yarışarak hem Maya Okullarını hem de bölgemizi temsil edecek olan takımımıza güveniyor, finallerde de alkışlanası başarılarının devamını diliyoruz.

Takım Üyeleri: Tevfik Emre SUNGUR , Ece USUBÜTÜN, Cansu Naz UZUN, Kayra Defne TURAN, Atahan HÜYÜK, Efe Sencer ÇOBAN, Tuna ERKMEN, Tuğra UYANIK, Kaan YILDIZ, Azra Duru ERDEM

Takım Koçu: Fatih DURSUN

Takım Kreatör: Serra SEZİN ŞENER

*   “Bilim Kahramanları Buluşuyor, 9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan dünyada 80 ülkeden 25.000’in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL)* isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağıdır.”

Şub