DESCRIBE myself, you will DRAW me!

4. sınıf öğrencilerimiz Kidlink (Proje Tabanlı Uluslararası Organizasyon) ile işbirliği yaparak yürütülen uluslararası bir projede yer aldılar.

Bu proje kapsamında öğrencilerimiz Slovenya, İspanya, Amerika ve Rusya’dan 5 ayrı okulla eşleşerek kendilerini anlatan metinler hazırladılar. Aynı süreç diğer ülke okullarında da uygulandı ve sonrasında web ortamında paylaşılan bu bilgiler doğrultusunda her öğrenci eşleşmiş olduğu arkadaşının resmini çizdi. Bu resimler yine web ortamında paylaşıldı ve yazılarla resimler eşleştirilerek projeye dahil olan okullarda sergilendi.

Tüm bu süreç içinde öğrencilerimiz İngilizceyi günlük hayatta keyifli bir etkinlikte kullanırken, aynı zamanda projeye dahil olan ülkelerdeki yaşıtlarıyla ortak bir süreçte iletişim içinde oldular. Kültürel ve yabancı dil farkındalıklarına büyük katkıda bulunan bu projede öğrencilerimiz İngilizce derslerinde edindikleri kazanımları keyifli bir süreçte uygulama fırsatı elde ettiler.