Çengelhan Rahmi Koç Müzesi Gezisi

30 Mart  Perşembe günü, Hayat Bilgisi ve Türkçe derslerinin kazanımlarını pekiştirmek amacıyla, “Çengelhan Rahmi Koç Müzesi”ne eğitsel bir gezi düzenlendi. 3. sınıf öğrencileri olarak öğretmenleriyle katıldıkları gezide; Çengelhan’ın tarihi önemi, Ankara’daki konumu ve Koç ailesinin müze kültürüne katkıları konusunda incelemelerde bulundular.

Kara, deniz, hava ulaşımı ile endüstriyel ve tarımsal faaliyetlere ait objelerin bulunduğu müzede en ilgi çeken bölüm, oyuncakların sergilendiği odalar oldu.

Öğrencilerimiz gezi ile ilgili düşüncelerini “Öğretmenlerimiz, etkinlik atölyesine alınan bizlere, Türk kültürünün zenginliği ile ilgili örnekler verdiler. Öğretmenlerimiz, müze içerisinde bulunan objeler ile ilgili önceden hazırlamış oldukları etkinlikleri bizlerle ile birlikte yaptılar. İngilizce öğretmenlerimizin de eşlik ettiği gezide müzedeki eşyalar ve müze tarihi de İngilizce olarak bizlere aktarıldı. Tarihin aynası olan müzelerin ve konu ile ilgili kazanılan kültürün bir uygarlık belirtisi olduğunu vurguladılar.

Okula döndüğümüzde, gezinin bizlere kazandırdıklarını arkadaşlarımızla sınıf içinde paylaştık.” diyerek ifade ettiler.