Ana sınıfları Oyun Ve Oyuncak Tema Sergisi : Haydi Maya OynaMAYA

Maya Okullarının öncü uygulamalarından olan tematik yaklaşım kapsamında anasınıfı öğrencilerimiz bu eğitim ve öğretim yılı içerisinde oyun ve oyuncak temasını ele aldılar. Öğrencilerimizin yıl içerisinde edinmeleri beklenen bilgi ve beceriler, oyun ve oyuncak teması ile ilişkilendirilerek eğitim öğretim programına dahil edildi. Bu yöntemle bilginin kalıcılığı ve içselleştirilmesi amaçlandı. Öğrencilerimiz temamız kapsamında “Geçmişten günümüze Oyunlar” isimli proje çalışması yaparak anne ve babalarının çocukken oynadıkları oyunları öğrendiler. Öğrendikleri oyunları sınıf arkadaşları ile paylaşarak birbirlerinin bilgi dağarcıklarına yeni oyunlar eklediler. Yaratıcı sanat etkinliklerinde artık materyaller kullanarak roket, araba, uçan daire, basketbol potası gibi, kendi özgün oyuncaklarını tasarladılar. Yine artık materyaller kullanarak dolgu oyuncaklar ve el kuklaları yaptılar. Kendi oyuncaklarını yapmanın ve sonrasında o oyuncakları grup arkadaşlarıyla paylaşarak keyfine varan öğrencilerimiz, mutluluklarını etkinlik sonlarında yaptıkları değerlendirmeler ifade ettiler. Matematik etkinliklerinde oyuncakları ve oyunları kullanarak toplama, çıkarma, nesneleri ölçme, eşleştirme, gruplama, sıralama, örüntü oluşturabilme, dominoyu tamamlayabilme becerilerine ilişkin etkinlikler yaptılar.  Türkçe dil etkinliklerinde ise oyun ve oyuncak isimlerini öğrenme, oyunlarla şiirler ve hikayeler okuma, oyun ve oyuncakları kullanarak “5 N 1K” sorularının yanıtlarını barındıran özgün hikayeler söyleme becerilerine yönelik oyunlar oynadılar, uygulamalar gerçekleştirdiler. Dikkat etkinliklerinde de gözlem yapabilme, dikkatini yoğunlaştırabilme ve parça bütün ilişkisi kurabilme becerileri ele alınmış, tema ile ilişkilendirilmiştir. Beden Eğitimi derslerinde kaba motor becerileri güçlendirici oyunlar oynanmıştır. Müzik etkinliklerinde oyunlara ait tekerlemeler ve sayışmalar söylenmiştir. Öğrencilerimiz, oyunun dünyasında var olan keşfetme, yaratma, paylaşma, sabretme, problem çözebilme ve hoş görme becerilerini de, tema çalışmalarımız kapsamında gerçek yaşantı deneyimleri ile içselleştirmişlerdir. Rahmi Koç Oyuncak Müzesi’ne gerçekleştirilen gezi ile de öğrencilerimizin, geçmişte kullanılan oyuncakları öğrenmelerine, farklı kültürlere ait oyuncak türlerini ve oyuncak yapımında kullanılan materyalleri görmelerine imkan tanınmıştır. Öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları çalışmalar ve oynadıkları oyunları da içinde barındıran tema sergimiz 31 Mart 2017 Cuma günü okulumuzun tonoz alanında ziyarete açılmıştır. Tüm öğrenci ve velilerimizi, oyun ve oyuncakların dünyasında yeni deneyimler edinmeleri üzere sergimize bekliyoruz.