ALİ KUŞÇU GÖKBİLİM MERKEZİ

Maya Okulları olarak öğrencilerimizin akademik ders içeriklerini günlük yaşam becerileri ile ilişkilendirmelerine fırsat sağlamayı önemsiyor, yaparak yaşayarak öğrenmenin tam öğrenme gerçekleştirmek için öncelikli koşul olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimizin Fen Bilimleri dersi kapsamında bilgilerini pekiştirmek ve uygulama imkanı tanımak amacıyla Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi ziyaret edilmiş, öğrenme yolculuğunda keyifli anılar belleğe eklenmiştir. Planetaryumda, dev teleskoplardan alınmış görüntüleri ve uzayla ilgili filmleri küresel bir perdede izleyen öğrencilerimiz, güneş sistemimizi ve gezegenleri tanımıştır. Bir uzay yolculuğunun nasıl olabileceğini öğrenip Ay’a yolculukta kullanılan ilk yöntem ve teknikleri öğrenip, uzay sergisinde, Evren – Galaksi – Yıldız – Gezegen kırılımında ulaşılabilen ve gözlemlenebilen uzayla ilgili bilgiler edinmiştir. STEM atölyelerine katılarak ve yaratıcılıklarını kullanmış, roket ve uydu modelleri oluşturup uzayın eğlenceli dünyasını keşfetmişlerdir. 10 D simülasyon salonlarında 3D gözlüklerle kendimizi uzayda hisseden öğrencilerimiz, merak ettikleri pek çok sorunun yanıtını öğrenmiştir.
Bilimin büyülü dünyasındaki keşfimiz kadrajda hoş tebessümle sonlanmıştır. Ya ulaşamadıklarımız, görmediğimiz bilmediğimiz gezegenler, yıldızlar, karadelikler uzayda neler oluyordu acaba? Gelecekte bizi bekleyen bir sürpriz olabilir mi? O zaman araştırMAYA öğrenmeye devam