5’ler ODTÜ Gezisi

24 Şubat  ve 27 Nisan tarihlerinde Maya Okulları İncek yerleşkesi 5A ve 5B sınıfı öğrencileri Fen Bilimleri dersi kapsamında BİLMER-MEGEP projesi işbirliği ile ODTÜ Toplum ve Bilim Müzesini ziyaret etmiş ve bilimin muhteşem dünyasının kapısını aralamıştır.

Bilim merkezleri, öğrencileri yaparak yaşayarak öğrenmeye teşvik eden, eğlenceli ve öğretici bir kimlik taşımaktadır. Öğrencilerimiz de 24 Şubat’ta geçekleştirilen gezide Işığın ve Sesin Yayılması ünitesindeki hedefler doğrultusunda yapılan sunumu izleyip,  etkin katılım sağlamışlardır. Ayrıca 27 Nisan tarihinde yine fen bilimleri dersi kazanımları doğrultusunda elektrik ünitesi ile ilgili yapılan sunumu izlemişlerdir.  Bu eğlenceli sunumların ardından bilim merkezindeki tüm deney setlerini kullanmış ve günlük hayattaki olayları bilimle ilişkilendirme fırsatı yakalamışlardır. Geziye rehberlik eden öğretmenlerimiz Karden Merve Önsöz, Görkem Çamaş ve Zeynep İlkay Macit ‘e teşekkür ederiz.