5. Sınıf Öğrencilerimiz Ankara Etnografya Müzesini Ziyaret Etti

İncek Maya Okulları Ortaokul 5-A ve 5-B sınıfı öğrencileri tarafından Sosyal Bilgiler dersinin “Adım Adım Türkiye” ünitesindeki kazanımları kapsamında 27.11.2015 Cuma günü Sosyal Bilgiler öğretmeni Zeynep İlkay Macit ve sınıf öğretmenleri eşliğinde Ankara Etnografya Müzesini ziyaret edildi. Türkiye’nin farklı bölgelerine ait kültürel öğeleri öğrenip yerinde görmelerini sağlayan bu gezi öğrencilerin akademik gelişimlerinin deneyimle birleştiğinde anlam kazandığını bizlere bir kere daha kanıtladı. Öğrencilerimiz geçmişten günümüze kültürümüzü yansıtan ve günlük hayatlarımızda kullandığımız eserlerden hareketle eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme ve dönemleri kıyaslama becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Dünden bugüne kültürümüz adına atılan adımları gözlemleyen öğrencilerimiz önce müzeyi detaylı ve dikkatli şekilde gezerek bilgi sahibi oldular. Ardından ders içi aktivite olarak, müzede sergilenen eserlerden en çok ilgilerini çekenlerin resim çalışmalarını yaptılar. Ankara etnografya Müzesi’ne yapılan eğitimsel gezi aracılığıyla öğrencilerimiz yaparak yaşayarak ve soyut bilgileri somutlaştırıp eğlenerek öğrenmenin keyfine vardılar.