FIRST LEGO LEAGUE YARIŞMASI

First Lego League ( Bilim Adamları Buluşuyor )Foundation for İnspiration and Recognition of Science and Techonology ve LEGO tarafından ortaklaşa yürütülen, bu sene 14.sezonuna giren,9 ile 16 yaş grubu arası çocukların katıldığı proje yarışmasının ilk aşaması 18 Şubat 2018 Pazar günü Çankaya Üniversitesinde gerçekleşti. 36 takımın yer aldığı proje yarışmasında farklı kategorilerde değerlendirmeler yapıldı.
Her sene olduğu gibi bu sene de yepyeni, yaratıcı ve duyarlı fikirlerle First Lego League’e katılan Maya Okulları Oran Yerleşkesi Lego Maya Mania takımı, “Taşıma Suyla Değirmen Döner” projesiyle ödül aldı.
Öğrencilerimiz; Arda Sinan, Gülce Poyraz, Zeynep Elif Gürsesli, Ayşe Ada Atasagun, Kutlu Alp Taşkın, Deniz Avşin, Ege Erentürk işbirlikçi çalışma disiplini, etkin iletişim becerisi, empati kurabilme, dayanışmanın ve aslında FLL çalışmalarının esas amacını temsil eden Duyarlı Profesyonellik Ödülü’nü kazandı.
Öğrencilerimizi tebrik eder; kendilerine her konuda destek olan eğitmenleri Fatih Dursun’ a teşekkür ederiz.

Şub