12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

Kurtuluş Savaşı’nın amacını ve ruhunu, milletimizin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart günü her yıl tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da çeşitli etkinlikler ile kutlanmakta; milletimizi milletin sesi olan İstiklal Marşına kavuşturan Mehmet Akif Ersoy, bu etkinlikler çerçevesinde anıldı. 2017 -2018 Eğitim- Öğretim yılında da okulumuzca “İstiklal İstikbalimdir!” adlı vatan ve yurt sevgisi, bağımsızlık, zafer, özgürlük, kahramanlık, millet, bayrak, milli birlik ve beraberlik temalarını içeren bir dizi yarışma düzenlendi. Yarışmanın katılımcıları kimlerdi? Tabi ki İstiklalimizin şanlı bekçisi öğrencilerimiz yani genç nesildi. Bu yarışmayı düzenlemekteki temel amacımız öğrencilerimizde İstiklal Marşımızın ne anlattığı konusunda bir hassasiyet temin etmek, İstiklal Marşımızda manasını bulan vatan mevhumu üzerinde düşünmeyi teşvik etmekti. Katılan her bir anlamlı eserle yarışmanın amacına ulaştığına gururla şahitlik ettik. Resim yarışmamıza ilkokul 2,3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz, ortaokul şiir yarışmamıza 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz katıldılar.
Minicik yüreklerinizdeki sonsuz vatan sevgisini, Atatürk sevgisini, ebedi istiklal arzunuzu ilkokul öğrencilerimiz renklerle kâğıda yansıtırken ortaokul öğrencilerimiz tüm bu duygularını yüreklerindeki sonsuz sözcüklerle şiir ve denemelerinde dile getirdiler. Her bir öğrencimize tek tek böyle anlamlı bir etkinliğin bir parçası olduğu için ve öğretmenlerimize bu yolculukta öğrencilerimize eşlik ettikleri, yol gösterdikleri için teşekkür ediyoruz.