3. Sınıf Öğrencileri Tarihin Büyülü Yolculuğunda

Maya Okulları İncek Yerleşkesi 3. Sınıf öğrencileri 3 Haziran 2016 Cuma günü Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi’nde tarihi bir yolculuğa çıktılar. Öğrencilerimiz dönemin insanlarının kullandığı tarım aletlerini ve hayvanlara ait fosilleri gördüler, incelediler. O döneme ait tarım aletlerine binerek dönemi hissettiler. Ziraatin hayatımızdaki önemini kavrayıp, sebze ve meyvelerin bizlere nasıl emeklerle ulaştığını gördüler. Bunun bir örneği olarak da kendi tohumlarını ekip evlerinde yetiştirme fırsatı yakaladılar. Hem tarihte hem de doğada bu yolculuğu gerçekleştiren öğrencilerimiz özel olarak pamuğun bitkisinin yolculuğunu okuyarak değil görerek ve tanıklık ederek yaşama şansı buldular. Çeşitli kumaşlarla her bir öğrencimiz yaratıcılıklarını kullanarak kendi kıyafetini tasarlama imkanı yakaladı. Doğa ile iç içe bir gezi yapıp doğanın insanlara neler sunduğunu gördülerve gezilerini yüzlerinde doğanın onlara bıraktığı tebessümle tamamladılar.