29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

CUMHURİYET’İMİZİN 95.YILI KUTLU OLSUN, NİCE YILLARA!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk : “Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz!” dedikten sonra ilelebet payidar yaşayacak olan kutlu cumhuriyetimizin 95.yılını okulumuzda büyük bir heyecan içerisinde kutladık. Törenimiz İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Kutlamalarda Drama Kulübü öğrencileri; milletimizin başından geçen sancılı günlerden sonra bağımsızlığımızı nasıl kazandığımızı ve arkasından Cumhuriyet’in nasıl ilan edildiğini sahnede canlandırdı. Bu gösterimde fedakâr Anadolu halkı, bir gözü cephede cefakâr kadınlarımız, cephede kahramanca görev yapan askerlerimiz yer alırken; “Geldikleri gibi giderler, diyerek” bu şanlı millete yol gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yer almıştır. 5.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı oratoryomuz bu şanlı destana en güzel sözlerle destek verirken; koromuz da destana en çok yakışan marşlarımızı tüm izleyenlerle beraber, hep bir ağızdan ellerinde bayraklarla Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı söyledi. 3.sınıf öğrencilerimiz Cumhuriyet Bayramı ile okul panolarını birbirinden güzel resimlerle süsledi. Kutlamalar hafta boyunca çeşitli etkinlikle devam ederken; sıra Cumhuriyet Kupası Bayrak Yarışlarına geldi. Ortaokul öğrencilerimiz arasında Bayrak Yarışı nefes kesen mücadele gerçekleşti. 6.sınıf öğrencilerimiz Bayrak Yarışında birinci ve dördüncü, 7.sınıf öğrencilerimizden oluşan gruplar ikinci ve üçüncü olmuştur; dereceye giren öğrencilerimiz tebrik eder, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi de kutlarız.
Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri, Cumhuriyet’in çocukları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en güzel bir şekilde kutladı. Nice yıllara Cumhuriyet!