19 MAYIS ATATÜRK ‘Ü ANMA ,GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

DOĞUM GÜNÜMÜZDÜR 19 MAYIS
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk doğum gününü soranlara “19 Mayıs” cevabını verir. Büyük Nutku’nun başlangıcı da yine 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs 1919 Anadolu’da yeni Türk Devleti’nin fiilen temellerinin atıldığı gündür ve Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcıdır. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı olmakla kalmaz yeni Türk devletinin çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasını da sağlar. Genç Türkiye Cumhuriyeti galip çıktığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından çağdaş bir ülke olabilmek adına yepyeni bir mücadelenin eşiğindedir. Bu mücadele ise vatanın ve milletin bağımsızlığına canı gönülden inanan gençlerle kazanılacaktır. Ülkenin dört bir yanından gençler Ulu Önder’in isteği ve desteği ile birer kıvılcım olarak Avrupa’ya gönderilir ve döndüklerinde her biri birer meşale olup çevresine ışık saçar. Bugün de o meşaleyi bizler büyüklerimizden devralarak aydınlık yarınlara doğru ilerlemekteyiz. Bizlerin de doğum günü olan bu günün 99. yıl dönümünü kutlarken onurlu ve gururluyuz. Bu duygu yoğunluğunun verdiği inanç ve heyecanla Maya Okulları Oran Yerleşkesi öğrencilerinin hazırladığı törene velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdiler. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından oratoryo, zeybek, step gösterileri, vals, modern dans, pon pon dansı ve halk oyunları ile coşkunun hiç dinmediği tören koro ve bandonun şarkıları ve marşları ile taçlandı. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bayramını kutluyor, törene katılan tüm misafirlerimize, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.