1.Sınıflarımızın Resim Heykel Müzesi Gezisi

Görsel Sanatlar dersi kapsamında 1. Sınıflarla 24 Aralık Perşembe günü Ankara Devlet Resim Heykel Müzesine bir gezi gerçekleştirdik. Gezimiz, Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet dönemi, Cumhuriyet sonrası ve günümüz resim –heykel sanatının en önemli eserlerini izleyen öğrenciler için farklı bir deneyimdi. Gezi öncesi Görsel Sanatlar dersinde bir ön çalışma yapıldı. Çalışmada, müzede bulunan Adnan Turani, Turgut Zaim, Nuri İyem gibi resim sanatçılarının eserlerini inceleme ve reprodüksiyonlarını yapma şansı bulduk. Öğrenciler resimleri gezerken tanıdıkları bazı sanatçı ve eserler olduğunu görünce farklı bir heyecan yaşadılar.Müzede bir de resim etkinliği gerçekleştiren çocuklarımız ,günümüz resimlerinin bulunduğu salonda kendi seçtikleri resimleri pastel boya ile kopya ettiler.

Müze gezimizden kareler için haber görseline tıklayabilirsiniz.